Restaurante Vila Joya - Gourmet Michelin Restaurant 

Restaurante Vila Joya - Gourmet Michelin Restaurant

Vila Joya - Praia da Galé, Apartado 120, 8200-902 Albufeira - Algarve - Portugal 
  • Hem
  • Restaurante Vila Joya - Gourmet Michelin Restaurant

Vila Joya är den enda restaurangen i Portugal med två Michelin stjärnor, men är dessutom också ett litet charmigt hotell. En speciell plats med utsikt över Atlanten som få känner till.

Stjärnkocken Dieter Koschina är österrikare och har varit i Algarve sedan 1991. Han är högsta ansvarig för köket på detta gourmetställe som kombinerar teknik och kvalitet på produkterna med kreativitet och vars service och mottagande är exceptionellt.
Gästerna erbjuds en miljö som är elegant, lugn och avkopplande.

Mindre känt är att Vila Joya också fungerar som ett litet charmigt hotell med en fantastisk utsikt över havet, två steg från Galé-stranden och med direkt tillgång till en liten strand gömd bland klipporna. Det hela började för mer än tre decennier sedan när paret Jung födda i Tyskland, fann ett övergivet hus och gjorde om det till sin semestertillflyktsort.

Förvandlat till hotell i början av 1980, är det ett internationellt känt namn och har vunnit många priser, men först nyligen har det börjat få anhängare även på nationell
nivå.

Restaurangen är öppen för allmänheten och inte bara för hotellets gäster. Under badsäsongen serveras baguetter, tapas och crepes vilket kan vara ett bra sätt att få en första kontakt med Vila Joya.

Om du vill uppleva mer, måste du boka en middag på restaurangen och uppleva Dieter Koschinas kök, väl åtföljt av vinerna från hotellets exklusiva vinkällare. Kanske till och med frestas du att inte missa nästa Gourmet Festival som Vila Joya anordnar sedan 1997, för att hedra sin grundare, Claudia Jung.